Heikin reseptit

Keittiömestari Heikki Ahopelto

 

 

Keväinen salaatti

1 ruukku Wääksyn rucolaa
2 ruukkua Wääksyn Salanova-salaattia
1 nippu tuoretta vihreää parsaa
4-8 kananmunaa (koosta riippuen)
1 rasia kirsikkatomaatteja
hyvää oliiviöljyä
suolaa, pippuria
(parmesan- juustoa)
tuoreita yrttejä maun mukaan

1. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen n. 3-5 min, jäähdytä mahdollisimman nopeasti. Laita sivuun.
2. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä, koosta riippuen, n. 4-5. min, jäähdytä
3. Revi/ leikkaa salaatit sopiviksi suupaloiksi, leikkaa tomaatit halki
4. Sekoita salaatteihin oliiviöljy, suola ja pippuri, laita lautaselle
5. Lisää päälle tomaatit, parsat ja kananmunalohkot. Mausta vielä oliiviöljyllä ja suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti.